ALERTĂ UPDATE Accident în Ungaria | MAE: Un cetățean român - printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria

ALERTĂ UPDATE Accident în Ungaria | MAE: Un cetățean român - printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria

UPDATE ORA 12.28 Un cetățean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului rutier care a avut loc miercuri dimineața în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, iar alți șase români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află și un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako", precizează MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, autoritățile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului și au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

De asemenea, consulul general al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului și este în legătură permanentă cu reprezentanții poliției ungare și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care participă la intervenție.

Reprezentantul Oficiului Consular român urmează să se deplaseze de urgență la unitățile medicale menționate, pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite și pentru a acorda asistența consulară necesară, subliniază MAE.

UPDATE ORA 12.11 Manager SJA Arad: Pasagerii autocarului românesc implicat în accidentul din Ungaria sunt teferi

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Arad, dr. Raveca Nicoară, a declarat, pentru AGERPRES, că din câte i-au comunicat colegii care s-au deplasat la locul accidentului produs miercuri dimineață în Ungaria, pe autostradă, la câțiva kilometri de Nădlac, toți pasagerii din autocarul românesc implicat în carambol sunt teferi și că, potrivit informațiilor preliminare, între victimele accidentului nu sunt cetățeni români.

Potrivit spuselor managerului Serviciului Județean de Ambulanță Arad, dr. Raveca Nicoară, de la Arad s-au deplasat la locul accidentului o ambulanță cu medic și trei ambulanțe cu asistenți medicali, în timp ce SMURD a deplasat la fața locului două autospeciale, una de la Arad, iar cealaltă de la Nădlac.

Dr. Raveca Nicoară a declarat pentru AGERPRES că persoanele rănite în urma accidentului au fost transportate la spitale din Szeged, personalul medical românesc acordând prim ajutor răniților, la fața locului.

Pe de altă parte, maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad, a declarat pentru AGERPRES că nu poate preciza dacă între victime se află și cetățeni români, acest lucru urmând a fi făcut oficial, de către Ministerul Afacerilor Externe, în urmă comunicărilor primite din partea Consulatului General al României de la Szeged.

Potrivit ultimelor informații, accidentul s-a soldat cu cinci morți și 12 răniți.

În accidentul produs în urma vizibilității foarte scăzute, cauzată de ceața densă, au fost implicate 16 autovehicule, între care și un autocar al companiei de transport Eurolines, înmatriculat în România, care venea de la Hamburg și avea ca destinație București, în care se aflau 25 de cetățeni români.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a luat decizia devierii traficului de intrare în țară prin vechiul Punct de Trecere a Frontierei Nădlac — Nagylak, având în vedere carambolul produs, miercuri dimineață, pe autostradă, în Ungaria, la circa 3 kilometri de PTF Nadlac II — Csanadpalota.

'Urmare anunțului primit din partea autorităților maghiare, care ne-au informat despre producerea accidentului rutier de pe autostradă, din această dimineață, conducerea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a decis devierea traficului pe sensul de intrare în România prin vechiul P.T.F. Nădlac — Nagylak. Poliția de frontieră ține permanent legătura cu autoritățile maghiare și s-au luat măsuri de fluidizare a traficului prin acest punct de trecere a frontierei', a declarat agent șef adjunct de poliție Mihaela Leș, purtător de cuvânt al STPF Arad.

UPDATE ORA 11.34 MAI: Personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare; un spital mobil pregătit pentru a fi trimis în zonă

UPDATE ORA 11.15 Accident în Ungaria | Raed Arafat: Răniții sunt transportați la spitalele din această țară

Răniții în accidentul care a avut loc miercuri dimineață în Ungaria, în apropiere de Nădlac, în care a fost implicat și un autocar românesc, sunt transportați la spitalele din această țară, la decizia autorităților ungare, a afirmat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a arătat că, potrivit unui bilanț provizoriu, 39 de persoane au fost implicate în accident, dintre care 4 au decedat, iar 11 sunt rănite. Patru răniți sunt în stare gravă.

Raed Arafat a susținut că au fost trimise în Ungaria șase echipaje de la SMURD Arad și Timiș și trei echipaje de la Ambulanța Arad.

Din primele informații, majoritatea pasagerilor din autocarul românesc ar fi bulgari, dar se așteaptă date suplimentare, a mai afirmat Arafat.

UPDATE ORA 10.32 Timiș: ISU Banat a trimis echipaje de intervenție la accidentul din Ungaria

UPDATE ORA 10.20 Director Ambulanța Arad: 15 victime în accidentul din Ungaria; patru persoane decedate

ORA 10.05 Autocar românesc, implicat într-un accident în Ungaria; două echipaje SMURD Arad trimise în ajutor

Un autocar românesc, cu pasageri la bord, a fost implicat într-un accident de tip carambol în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, la fața locului fiind trimise și două echipaje SMURD ale ISU Arad, a declarat, la Digi 24, maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Potrivit sursei citate, din primele informații rezultă că în accidentul în care au mai fost implicate un TIR și alte câteva autoturisme ar fi decedat trei persoane și ar fi și răniți grav.

AGERPRES / (AS — autori: Roberto Stan, Ioan Weisl, Oana Ghiță, editori: Marius Frățilă, Georgiana Tănăsescu, Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990